Tegelwerk

Tegels zijn sfeerbepalend voor een huis of bedrijfsruimte. De laatste jaren zijn er verschillende trends ontstaan op het gebied van betegeling. Zo is natuursteen populairder dan ooit en is ook keramiek in menig huis terug te vinden. Aangezien er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, vraagt dit om specialisme en vakbekwaamheid. Welke soort tegel past het best bij jouw smaak?

Keramische tegels worden gebakken in de fabriek, waarna ze nog bewerkt kunnen worden. Tegels van natuursteen, zoals marmer, worden daarentegen gesneden uit steen die rechtstreeks uit de natuur gewonnen wordt. Deze tegels worden dan achteraf bewerkt voor het gebruiksgemak.

Wij vertellen je graag waarom tegels een goede keuze zijn

Weinig onderhoud

Tegels hebben maar weinig onderhoud nodig. Neem ze af met een natte doek om vlekken en vuil te verwijderen en je tegels zijn weer blinkend schoon! 

Duurzaam

Tegels zijn sterk en slijten amper, waardoor ze een lange levensduur hebben. Omdat steen een goede geleider is voor warmte zijn tegels ook perfect te combineren met energiezuinige vloerverwarming. Zo heb je warme voeten in de winter en blijft de vloer lekker koel in de zomer.

Design

Tegels zijn meer dan alleen functioneel. Ze bepalen namelijk de hele sfeer en de karakter van het huis. Ga je voor modern, vintage of landelijk? Alles is mogelijk! De trends volgen elkaar snel op en zo is er voor ieder wat wils. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. 

Het plaatsen van een mooie tegelvloer of wand is echt vakwerk. Om het tegelwerk er tiptop uit te laten zien is een goed geprepareerde ondergrond essentieel. Heb je twijfels of jouw ondergrond wel geschikt is? We kijken dit graag voor je na en komen met een passende oplossing. Ook voor advies over de verdeling van tegels en het gebruik van vloerverwarming kun je bij ons terecht. 

Ons werk stopt niet bij het aanbrengen van de tegels. Ook het afmonteren van de badkamer of toilet en het kitwerk nemen wij uit handen. Goed kitwerk zorgt voor een extra strakke en nette afwerking. Essentieel voor een schitterende ruimte dus!